Klaar is Kees

Beste gast, welkom op onze site. Hier verhuren wij onze vakantiewoning met zwembad

copyright 2015

Design by KlaarisKees.eu

Contact

Klaar is Kees

Portelek, Hongarije


Hongarije als vakantiebestemming

Gooi het roer eens om en kies voor Hongarije als vakantiebestemming.

Hier geven we u alvast enkele argumenten om u te overtuigen, de rest zult u ongetwijfeld zelf ontdekken.


www.gotohungary.com


Het klimaat

Hongarije kent een heerlijk warm landklimaat met van mei tot eind september droog zonnig weer met een temperatuur tussen de 20-30 graden.

Kunst en Cultuur

Het levendige middelpunt in Hongarije is natuurlijk Boedapest.

Naast Boedapest zijn er nog vele andere mooie steden en dorpen te vinden op de poesta en in het prachtige heuvellandschap.

Denkt u bijvoorbeeld eens aan Eger in het matra-gebergte, met 175 beschermde gebouwen zult u op elke hoek van de straat de geschiedenis van Hongarije ervaren. Of Kescemet, 1 van de mooiste steden met prachtige jugendstil gebouwen, talloze bezienswaardigheden en grote pleinen.

www.gotohungary.com

Tradities en evenementen

Bent u op zoek naar volksfestivals en Hongaarse muziek dan kunt u denken aan de meest spectaculaire paardenshow in Lajosmizse waar ruiters u in klederdracht verwelkomen met palinka.

In Jaszbereny vindt begin augustus het Csango festival plaats. Waar u kennis kunt maken met lokale produkten, zang en dans.

www.tanyacsarda.hu


Om de natuur en het water

Er zijn mogelijkheden genoeg om van de natuur te genieten in Hongarije.

Zo wachten er 84 kuuroorden op u met geneeskrachtig warm water, u kunt na uw vakantie als herboren huiswaarts keren.

www.egerszalokfurdo.hu

Het tiszameer is met zijn 127 km2 oppervlakte een wonder der natuur met rondom ongerepte natuur. Een unieke vis, vogel en wildstand gecombineerd met diverse recreatiegebieden.

www.itthon.hu/tiszato

Het Nationaal Park Hortobagy is 1 van de 10 nationale parken van Hongarije. Met 805 km2 is het onderdeel van de poesta met ruim 300 vogelsoorten, diverse runderen, schapen en paarden.

www.hnp.hu

Gastvrijheid, eten en drinken

Geniet van de goulash, paprika kip of gevulde paprika begeleid door Tokaj of stierenbloed. Breng een bezoek aan 1 van de 22 wijngebieden.

De combinatie van Magyar, Turkse, Balkan en Franse invloeden maakt de Hongaarse keuken tot 1 van de interessantste en smaakvolste in Midden Europa. Kookkunst is altijd een belangrijk onderdeel van de nationale cultuur geweest.